De oorsprong

 

Kumar’s oorsprong ligt in de Aziatische Vijzelkeuken-regio. Een regio in Azië die strekt van India tot Indonesië. Grondlegger Suresh Kumar groeide op in Maleisië, waar hij in de keuken van zijn ouders al vroeg kennismaakte met de smaken van de Vijzelkeuken. Hij experimenteerde er volop met specerijen en kruiden. “Nadat ik naar Europa verhuisde, ben ik op zoek gegaan naar deze typische smaken. Daarbij heb ik me vaak afgevraagd wat de toch zo verschillende keukens van Azië met elkaar verbindt. Dat zijn zowel de verse ingrediënten als het gebruik van talrijke verse specerijen, kruiden en vijzels.” Zowel in Thailand, India, Maleisië als in andere Aziatische keukens worden de verse kruiden in vijzels geplet. Zo ontstaat de autenthieke vijzelkeuken-smaak.

 

“Om eersteklas Aziatische producten te maken, heb je verse, kwalitatief hoogwaardige ingrediënten nodig die op traditionele wijze worden verwerkt. Dit vormt de basis van mijn werk.” In 2010 startte de samenwerking tussen Suresh Kumar en Verstegen Spices & Sauces. “Deze samenwerking maakte het mogelijk om mijn idee van de authentieke Vijzelkeuken in de praktijk te brengen. Want de Verstegen-Company is sinds 1886 gespecialiseerd in de import van specerijen en kan de hoge kwaliteit en de versheid van de ingrediënten die ik voor mijn producten nodig heb, garanderen.”

 

 

Culinaire samenwerking

 

Alleen met de mooiste ingrediënten, maak je de beste gerechten. Kumar’s werkt intensief samen met professionals om te zoeken naar interessante toepassingen. Zo is ook de intensieve culinaire samenwerking ontstaan met de Duitse chefkok Heiko Antoniewicz – o.a. bekend vanwege zijn passie voor creatieve en moderne technieken, zijn eigen kookacademie en verschillende boekpublicaties.

Suresh en Heiko leerden elkaar in 2011 op de Anuga-beurs in Keulen kennen. Heiko ligt toe: ‘Suresh kwam naar onze stand om wat missende ingrediënten voor zijn gerecht te lenen. Aangezien ik regelmatig naar Maleisië reis en een grootliefhebber van deze keuken ben, wilde ik graag zijn curry proeven. Het voerde mij in herinnering direct terug op reis. De geur, de kleur, de smaak van zijn curry. Dat was voor mij alsof ik daadwerkelijk in Azië was.’

Deze smaakbeleving markeert het begin van een vriendschap en de start van de samenwerking als brandadviseur van het merk Kumar’s in Duitsland. Heiko is van meet af aan enthousiast over de kwaliteit van de Kumar’s producten. Met zijn recepten toont hij de veelzijdige toepassingsmogelijkheden van Kumar’s in moderne keukens.

 

Bekijk de recepten van Heiko

 

Betekenis logo

Wie goed kijkt naar het logo ziet dat de vier elementen die in het logo van Kumar’s zijn gesymboliseerd, lucht, water, vuur en aarde, elkaar in balans houden zoals de smaken in Aziatische gerechten. De rode cirkel waar deze elementen in staan, symboliseert een voor vele landen van Azie vaak gebruikte begroetingszin: ‘Heb je al iets gegeten?’

 

Bekijk de Kumar’s producten